Basın Bülteni: Genç İşsizliğe Çözüm Yolu Biz4Fun Projesi

Uluslararası projeler ile bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek olmak ve sivil toplum diyaloğu kurmak amacayla Mersin’de kurulan Akdeniz Naturel Yaşam Derneği (NATURELDER), bir Erasmus+ KA202 projesi olan Biz4Fun ile gençlere girişimcilik konusunda yardımcı oluyor.

NATURELDER’in de içerisinde bulunduğu 6 ülkeden 7 ortağın katılımı ile kurulan konsorsiyum tarafından Slovakya Ulusal Ajansına verilen ve kabul edilen 2018-1-SK01-KA202-046271 numaralı “Biz4Fun – Let’s have fun with the business start-up” projesi ile ülkemizde ve diğer ortak ülkelerdeki özellikle tecrübesiz gençlerin iş piyasasındaki rekabet gücü arttırılması amaçlanıyor.

Proje konsorsiyumu içerisinde Slovakyadan Nitra Ziraat Fakiltesi, Slovak Ticaret Ajansı, Romanyadan CTE, Avrupa Eğitim Merkezi Birliği, Çek Cumhuriyetinden Edu Consulting, z.u, Yunanistandan Patras Üniversitesi ve Türkiyeden de NATURELDER bulunuyor.

Konsorsiyum kurumları gençlerin çok çeşitli fikirlerinin aldığunu ancak cesaret, fon ve kapasite eksikliklerinden dolayı bu fikirlerini projelendiremediklerini düşünüyor. Biz4Fun projesi, gençlerin ekonomik bilgilerini genişleterek, girişimciliğin temellerini şekillendirerek, gençlere kendi kariyer yollarını bilinçli bir şekilde planlayabilme yeteneğini aktararak, finansal araçların bilgisindeki aksaklıkları azaltarak, başarılı bir iş örneği sunuyor.

Akdeniz Naturel Yaşam Derneği başkanı Avni TAŞYÜREK yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Genç işsizlik ülkemizin kalkınmasının, sürdürülebilir gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisi. Biz de dernek olarak bu soruna çözüm getirecek ortaklıklar kurmaya, ulusal ve uluslararası projeler üretmeye çalışıyoruz ve çalışmamıza hız kesmeden edeceğiz.

Biz4Fun projesi bu konuda yapılan çok önemli bir çalışma. İyi odaklı, yenilikçi ve çözümleyici bir proje. 6 ülkeden 7 kurum ve kuruluşun bir araya gelmiş olması zaten ne kadar büyük bir düşünce olduğunun ve projenin uygulama yelpazesinin ne kadar geniş olduğunun göstergesi olduğunu düşünüyorum. NATURELDER olarak biz de üstümüze düşen görevi layıkıyla yapacağız.

Projede gençlerimizin girişimcilik hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenebilecekleri üç boyutlu bir platform oluşturacağız. Bu platformu eğitim senaryoları ile destekleyeceğiz. Böylece gençlerimiz bu senaryolarla kendilerini deneme ve ufak da olsa kendilerini test etme şansı yakalamış olacaklar.

Projemizin ülkemize ve avrupa birliğine sağlayacağı faydaları görmek için sabırsızlanıyorum.”

Bir Yorum Bırak